JavaScript Menu, DHTML Menu Powered By Milonic
Español - English - Português
Butlletí - Contacte - Intranet
Et trobes a: Ponències -> Docència


Properes formacions- Com fer Memòries que Generin Confiança. 30 Setembre, Barcelona.

- La Llei de Transparència per a les entitats del Tercer Sector. 1 Octubre, Madrid.

- Superar la Gratuïtat: estratègies de preus per augmentar el valor i la sostenibilitat. 6 Octubre, Madrid.

- Canvis. Un model de reflexió per identificar les aportacions de valor. 7 Octubre, Barcelona.

- Com mostrar l'Impacte que tenim? Quins canvis provoquem?. 15 Octubre, Barcelona.

- Webinar. Estem complint la Llei de Transparència? 10 pistes per no deixar-nos res. 19 Octubre, on-line.

- És adequat SROI per a la nostra organització?. 21 Octubre.


Per a més informació consulteu el nostre web

[Per a saber-ne més]

En aquests moments de canvis, una reflexió estratègica en una organització no pot ser “com sempre”. Precisament, el moment actual és especialment indicat per fer reflexions estratègiques, és a dir, per ser capaços de pensar l’organització futura alhora que gestionem operativament l’organització d’avui.En les circumstàncies actuals la reflexió estratègica ha d’incorporar necessàriament una dosi de radicalitat per donar resposta a un entorn que està canviant a un ritme trepidant: les lògiques de fa cinc anys no tenen res a veure amb l’escenari que es dibuixa. Per això, no podem projectar un futur on fem “el de sempre”.


Ja us podeu inscriure al taller de reflexió estratègica i gestió de projectes per entitats no lucratives Dimarts 13.01.2015

[Per a saber-ne més]

La memòria és l'eina principal que tenen les organitzacions no lucratives per generar confiança amb el seu entorn.

Ara és el moment de pensar com fer la memòria de 2014 aprofitant per fer canvis per millorar la manera en que s'han fet les d'anys anteriors.

Aquesta formació participativa, d'un dia de durada, parteix de l'anàlisi de les memòries d'anys anteriors de les entitats participants, donant pistes concretes de millora.
Ja us podeu inscriure a la propera edició del taller: com fer memòries que generin confiança


-Taller obert: 11.02.2015

-Taller obert: 11.03.2015

Per a més informació, entreu al nostre web

[Per a saber-ne més]

Taller: "Com fer servir la inspiració dels indicadors GRI per millorar les nostres memòries
Aquesta formació participativa d'un matí de durada, ha volgut donar pistes per entendre el GRI i reflexionar sobre quins dels indicadors que proposa podem anar incorporant a les nostres memòries.

[Per a saber-ne més]

La gestió per projectes és una metodologia especialment orientada a donar resposta a les situacions d’incertesa. Es centra en l’obtenció de resultats i ajuda a facilitar la resposta de les organitzacions en moments de crisi, quan els canvis ràpids són necessaris. Permet dirigir les energies, recursos i capacitats de l’organització cap a l’assoliment de resultats, centrant l’activitat de l’organització en temps de canvi.

Programa

·Gestió per projectes: un vell conegut de les organitzacions sense ànim de lucre.
·Elements dels projectes. Projectes i processos.
·Factors claus d’èxit en els projectes de canvis organitzatiu.
·Exercici pràctic sobre un projecte de canvi.
·Idees d’acció pel canvi organitzatiu al tercer sector.
·Reflexió col·lectiva i aprenentatges.


Equip docent

Pau Vidal, Director de l’Observatori del Tercer Sector
Montse Roset, Tècnica de l’Observatori del Tercer SectorMés informació en
http://observatoritercersector.org/canviepoca/

[Per a saber-ne més]

El 20 de juny vam participar en el seminari "El voluntariat a les fundacions: com integrar-lo i potenciar-lo", organitzat per l'Asociación Española de Fundaciones amb l'objectiu d’oferir orientacions pràctiques per la millora de la gestió del voluntariat.

[Per a saber-ne més]

El 29 de maig vam participar amb una jornada en el congrés "3sbizkaia", organitzat per l'Observatori del Tercer Sector de Bizkaia.La jornada s'ubica en el marc del cicle "Plakticando, una experiencia de sistematización compartida en torno a la incidencia social y política".

[Per a saber-ne més]

El 6 de març vam participar en una jornada titulada "Parlem de qualitat. Metodologia i experiència. Per a qué la qualitat?Metodologia i millora", organitzada pel Col·legi de Treball Social de Catalunya, amb una ponència titulada "La Qualitat al Tercer Sector".

[Per a saber-ne més]

Enguany l'Observatori del Tercer Sector torna a realitzar dos tallers adreçats a membres dels òrgans de decisió i dels equips directius de les entitats del tercer sector de Barcelona.

[Per a saber-ne més]

L'Observatori del Tercer Sector va impartir el passat dia 3 de desembre el taller “Eines de transparència i rendició de comptes”. L’objectiu del taller era oferir un espai de reflexió, sobre la transparència i la rendició de comptes, proporcionant eines per a què les entitats del tercer sector puguin dur a terme accions per a la seva millora.

[Per a saber-ne més]

L’Observatori del Tercer Sector va impartir durant el mes de novembre un taller per a la millora dels òrgans de govern a les entitats del tercer sector (associacions i fundacions) de la ciutat de Barcelona.

[Per a saber-ne més]

L’Observatori del Tercer Sector va impartir durant el mes d’octubre tres tallers amb l'objectiu d'oferir un espai de reflexió sobre el funcionament dels òrgans de govern a les fundacions, a partir de la clarificació del seu rol i les seves funcions i la identificació dels principals reptes a afrontar en aquest àmbit.

[Per a saber-ne més]

El passat dimecres 14 d’abril, la Xarxa de Custòdia del Territori va organitzar la IV Diada de Tècniques per a la custòdia del territori, el paisatge i el patrimoni cultural i natural, una jornada dedicada a la formació, la capacitació i el reforçament de les entitats de custòdia del territori. L’OTS va participar en aquesta Diada amb l’organització d’un taller.

[Per a saber-ne més]

El passat dimarts 23 de març es va realitzar un taller de transparència i rendició de comptes a les entitats no lucratives en el marc de l’assemblea de FEPA (Federació d’Entitats amb Projectes i Pisos Assistits).

[Per a saber-ne més]

L’ajuntament de Sabadell va posar en marxa, el passat mes de novembre, Sabadell Suma, una iniciativa creada amb l’objectiu de donar suport a totes aquelles entitats de la ciutat que són gestionades per voluntariat.

Per a això es van programar diverses activitats, entre elles, la realització d’un seminari dinamitzat per l'OTS i adreçat a aquelles persones que són voluntàries en entitats del municipi.

[Per a saber-ne més]

El 28 d'octubre, l'Observatori del Tercer Sector va impartir un taller sobre eines de transparència i rendició de comptes a la seu de l'OTS. L'objectiu del taller va ser promoure la millora de la transparència i rendició de comptes a les entitats del tercer sector català.

[Per a saber-ne més]

L'Observatori del Tercer Sector va ser convidat, el passat 7 d'octubre, a impartir una de les primeres sessions d’una assignatura sobre gestió d'ONG a la Universitat Ramon Llull - La Salle, dins del Bachelor en Direcció d’Empreses Tecnològiques que imparteixen.

[Per a saber-ne més]

Des de l’any 2006 el programa de Cooperació Internacional de l'Obra Social “la Caixa” porta desenvolupant una línia de treball en codesenvolupament. En aquest marc ha realitzat diferents activitats, amb la finalitat de clarificar el concepte i impulsar la seva evolució a Espanya.

Enguany es realitza la quarta edició del cicle de tallers de formació en codesenvolupament mòdul I i mòdul II en diferents ciutats espanyoles.

[Per a saber-ne més]

La cultura de la transparència i la rendició de comptes s’està consolidant con un element bàsic i distintiu del sector, i és un dels compromisos fonamentals de la "Carta de Qualitat" signada per totes les entitats sòcies de la Taula d’entitats del Tercer Sector Social, el desembre de 2007.

Per aquest motiu la Taula, amb la col·laboració de l’OTS, va organitzar un taller sobre transparència l'11 de febrer, i s'ha proposat elaborar i editar una eina sobre transparència per a les entitats socials.

[Per a saber-ne més]

El Centre d'Estudis i Recursos Culturals (Àrea de Cultura de la Diputació de Barcelona) va organitzar unes sessions formatives per a 41 joves que participen en dos plans d'ocupació, adreçats a Tècnics d'Animació del Patrimoni i Tècnics d'Animació Sociocultural. L’OTS va impartir una sessió dedicada a la relació dels ajuntaments amb les entitats.

[Per a saber-ne més]

L'Observatori del Tercer Sector ha participat, durant el mes de novembre, en la V edició del curs Especialització en Direcció de Fundacions que organitzen conjuntament l'Asociación Española de Fundaciones (AEF) i l'Instituto Universitario de Estudios Europeos de la Universidad CEU San Pablo de Madrid.

[Per a saber-ne més]

El programa de Cooperació Internacional de l'Obra Social “la Caixa” va iniciar l’any 2006 una línia de treball en codesenvolupament. En aquest marc ha desenvolupat diferents activitats, amb la finalitat de clarificar el concepte i impulsar la seva evolució a Espanya.

Al llarg de l’any 2008 s’han realitzat dotze tallers de formació en codesenvolupament, 7 de mòdul I i 5 de mòdul II, a diferents ciutats del territori espanyol.

[Per a saber-ne més]

L’Observatori del Tercer Sector va participar el 7 d’octubre en una xerrada sobre el tercer sector a l’Escola d’Adults de la Verneda, en el marc de l’acte de Coordinació Mensual (COME) de l’escola.

[Per a saber-ne més]

El passat 14 d’Abril es va celebrar la V Edició del curs de Periodisme Solidari a Madrid, organitzat per la Oficina de Solidaridad de la UAM (Universidad Autónoma de Madrid) conjuntament amb el País.

[Per a saber-ne més]

El curs Treballant per la coresponsabilitat social: la incidència política des del tercer sector té per objectiu oferir una visió teòrica i pràctica sobre com es realitza la incidència política des de les ONL.

[Per a saber-ne més]

L'Observatori del Tercer Sector va participar en la Universidad de Participación Ciudadana que aquest any celebrava la cinquena edició. Aquesta activitat està adreçada a les organitzacions juvenils de llatinoamerica, i des de fa dos anys compta amb el suport del CJE. Aplega a més de 400 joves d'organitzacions juvenils de tots els àmbits vinguts de totes parts del continent.

[Per a saber-ne més]

El passat Dijous 28 de febrer la Xarxa de Custòdia del Territori organitzà la II Diada de Tècniques per a la custòdia del territori. En el que es pretenia crear un espai de trobada per a la formació on durant un dia els participants poguessin aprendre noves eines, metodologies i recursos que els permetessin millorar la seva capacitació pràctica i potenciar el treball amb la custòdia en les seves entitats.

[Per a saber-ne més]

Els dies 11 i 12 de febrer l'Observatori del Tercer Sector va impartir un curs sobre "Captació i fidelització de socis" a l'Escuela de Voluntariado de la Comunidad de Madrid.

[Per a saber-ne més]

En el marc del programa Ressort de la Diputació de Barcelona (ubicat en el programa Equal de la Unió Europea), i amb la participació de l'Observatori del Tercer Sector per a la docència, s'ha realitzat una segona edició dels Tallers sobre Responsabilitat Social de les Organitzacions No Lucratives (ONL).

[Per a saber-ne més]

La Fundación COSO vol oferir amb aquest màster capacitació professional a llicenciats universitaris per dur a terme les tasques de comunicació en empreses i institucions, potenciant les habilitats comunicatives i de gestió, i l'aplicació de les noves tecnologies de la comunicació.

[Per a saber-ne més]

Al llarg del 2007 des de l'Observatori del Tercer Sector i conjuntament amb l'Obra Social “la Caixa” s'ha realitzat la fase piloto dels tallers: “Conèixer, Entendre, Conviure” amb la qual s'ha pretès facilitar el procés d'acollida i integració de les persones immigrades.

Els tallers s'han realitzat en sis ciutats espanyoles: València, Barcelona, Madrid, Lleida, Reus i Logronyo.

[Per a saber-ne més]

Els passats dies 23 de febrer i 16 de març es van realitzar dos tallers amb entitats de custòdia, emmarcats dins el projecte "Col·lecció d'eines de gestió per a entitats de custòdia", elaborat amb el suport de la Xarxa de Custòdia del territori (XCT).

[Per a saber-ne més]

En el marc del programa Ressort de la Diputació de Barcelona (ubicat en el programa Equal de la Unió Europea), i amb la participació de l'Observatori del Tercer Sector per a la docència, s'han realitzat els Tallers sobre Responsabilitat Social de les Organitzacions No Lucratives (ONL).

[Per a saber-ne més]

El curs anava dirigit a tècnics de l'Àrea d'Habitatge i Serveis Socials de l'Ajuntament de Palma de Mallorca. L'enfocament era aconseguir una col·laboració eficaç entre l'Ajuntament i les entitats socials de la ciutat.

[Per a saber-ne més]

En el marc de la seva línia de treball en codesenvolupament, l'Obra Social “la Caixa” ha convocat un cicle de tallers de formació sobre aquesta temàtica dut a terme per l'Observatorio del Tercer Sector.

Al llarg de l'any 2007 s'han impartit tallers de formació inicial en codesenvolupament a nou ciutats espanyoles. La formació s'han completat amb tres tallers de formació avançada en tres de les ciutats on es van realitzar els tallers inicials.

[Per a saber-ne més]

L'Observatori del Tercer Sector ha participat durant el mes de novembre en el curs d'Especialització en Direcció de Fundacions que organitza l'Asociación Española de Fundaciones (AEF) i l'Instituto Universitario de Estudios Europeos de la Universidad San Pablo.

[Per a saber-ne més]

El postgrau organitzat per la Fundació Pere Tarrés està dirigit a voluntaris i professionals amb funcions directives per tal de millorar les seves habilitats per a la gestió interna i externa.

[Per a saber-ne més]

Els passats dies 16 i 17 de juny i 20 i 21 de juliol es van celebrar a Barcelona i Madrid, respectivament, la primera edició de tallers d'introducció al codesenvolupament.

[Per a saber-ne més]

Durant el 29 de Juny i el 2 de Juliol de 2006 es va realitzar l'11a Escola d'Estiu del Voluntariat a la ciutat de Lleida.
L'Observatori del Tercer Sector va realitzar una ponència on es van presentar els resultats de la Fase prèvia del Pla Nacional d’Associacionisme i Voluntariat.

[Per a saber-ne més]

L'Asociación Española de Fundaciones (AEF) va organitzar aquest seminari que té com a objectius ajudar a les fundacions a identificar les seves necessitats en l'àmbit de la comunicació. A més, durant la sessió es van oferir al alumnat metodologies de treball adaptades a la realitat de les fundacions. Al finalitzar el seminari es varen donar a conèixer algunes experiències de gestió de la comunicació de diferents fundacions.

[Per a saber-ne més]

El passat 8 de juny, l'Asociación Española de Fundaciones (AEF), va organitzar aquest seminari que tenia com a objectiu presentar els fonaments de la gestió de projectes, adaptats a la realitat de les fundacions. A més, per tal de comprendre com s'han de formular els projectes, es va fer una pràctica amb com si aquests es presentessin a convocatòries d'ajudes o subvencions.

[Per a saber-ne més]

L'Asociación Española de Fundaciones (AEF) organitza aquest seminari que té com a objectius presentar una visió global sobre la importància de la reflexió estratègica a les fundacions. A més, es volen mostrar els elements clau de la planificació estratègica com són la necessitat de informació, participació i gestió estratègica versus l'operativa.

[Per a saber-ne més]

El Programa de Cultura Popular i Tradicional de l’Àrea de Cultura de la Diputació de Barcelona convoca aquest seminari eminentment pràctic amb l’objectiu de crear un espai de formació que contribueixi a millorar les tasques de gestió que es realitzen des de les entitats socials.

[Per a saber-ne més]

El seminari, organitzat per l'Asociación Española de Fundaciones (AEF) tenia com a objectius principals presentar una visió global de la direcció de persones en les entitats no lucratives i explicar el model de gestió de competències. Aquest model està centrat en la idea de que el desenvolupament de les organitzacions es basa en el desenvolupament de les persones.

[Per a saber-ne més]

El tema de la gestió per competències està sent treballat cada cop més per organitzacions. La Fundació Un Sol Món organitzà un taller de grups de treball per conèixer amb més profunditat i de manera pràctica l’aplicació de la gestió de competències.

[Per a saber-ne més]

En aquest seminari organitzat per l'Asociación Española de Fundaciones (AEF) es van voler donar unes pautes sobre la gestió de projectes perquè les entitats assumeixin com d’important i útils són les eines de gestió per al bon funcionament d’una organització.

[Per a saber-ne més]

La Fundació Un Sol Món va organitzar aquest taller, enfocat a la gestió de les persones a les organitzacions.

[Per a saber-ne més]

La Fundació COSO vol oferir amb aquest seminari suggeriments per millorar la comunicació de les organitzacions del tercer sector, de les quals es pot dir que viuen per comunicar –cap a dintre de si, i a tot el conjunt social– la riquesa de les seves propostes.

[Per a saber-ne més]