JavaScript Menu, DHTML Menu Powered By Milonic
Español - English - Português
Butlletí - Contacte - Intranet
Et trobes a: L'organització -> Òrgans

L’Observatori del Tercer Sector treballa en contacte amb el tercer sector, la seva realitat i les necessitats que té. Per això, s’ha dotat d’uns òrgans de funcionament oberts en els quals participen persones relacionades amb les organitzacions no lucratives.

Aquests òrgans de funcionament són els següents:


Junta Directiva

 

Joaquim Sabater
President
Llicenciat en Ciències de l’Educació i Diplomat en Direcció d’Empreses per ESADE. Ha treballat en diferents projectes de consultoria i assistència tècnica per a organitzacions del tercer sector i per a l’administració pública en l’àmbit dels serveis socials, la immigració, la inclusió social, la infància, la gent gran... Actualment és director d'Invenies, consultoria social i de serveis públics que és continuïtat de la consultora Impuls al Benestar, del grup Cirem. Ha estat Secretari General de Càritas Diocesana de Barcelona i President de la Taula del Tercer Sector Social. Durant més de 15 anys va exercir funcions com a tècnic i directiu en l’administració municipal. Es membre de diferents patronats i associacions. Des de la seva fundació ha estat vinculat a l’Observatori del Tercer Sector com a col•laborador i com a membre de la Junta Directiva.

Ana Villa
Secretària
Llicenciada en Administració i Direcció d’Empreses i MBA a ESADE. És autora de diversos llibres i publicacions. Ha format part de l’equip de l'Observatori del Tercer Sector des de l’inici, al 2004, fins al 2010, com a responsable de recerques i de gestió interna essent una peça clau en el procés de consolidació de l’entitat. A l’OTS, ha col·laborat en la realització del Llibre blanc del tercer sector civico-social i en l’estudi sobre el finançament de l’associacionisme juvenil català. Ha coordinat l’estudi sobre la valoració dels processos d’aprenentatge a les organitzacions juvenils per al CJE, la recerca Bones pràctiques en la gestió del voluntariat, la recerca sobre El factor humà a les ONL catalanes i Coneixement i valoració dels costos de la qualitat. Ha elaborat la recerca La col·laboració entre el tercer sector, l’Administració Pública i l’empresa. Ha dirigit l’Anuari 2009 del Tercer Sector Social de Catalunya i l’acompanyament a Fundació Adsis en la realització del seu diagnòstic de necessitats formatives. En l’actualitat segueix treballant en l’àmbit del tercer sector des de la Fundació Catalana de l’Esplai.

Ramon García
Tresorer
Professor associat del Departament de Direcció de Sistemes d'Informació d'ESADE. Ha estat responsable de Cooperació per a l’Amèrica del Sud a Intermón Oxfam (1988-1991), staff del director general d’Esteve Química (1991-1993) i director de Gestió Interna d’Intermón Oxfam (1993-2001), a més de Director de Serveis Acadèmics d’ESADE (2001-2003). És membre de diferents juntes directives del Centre Excursionista de Catalunya (1991-2001), membre de la Comissió Ètica del Fons Ètic FIM de Morgan Stanley, patró d'Acció Solidària Contra l'Atur, patró de la Fundació Catalana de l’Esplai i membre del Consell Assessor de la Fundació Adsis. És també col•laborador i voluntari de diverses organitzacions socials.

Juan Mezo
Vicepresident
Llicenciatura i Màster en Administració y Direcció d'Empreses per ESADE (1979-84). Va treballar durant 9 anys en marketing de gran consum (sector alimentació i begudes), activitat que va compaginar amb activitats de voluntariat social, fet que el va portar el 1993 a Intermón Oxfam com a Director de Comunicació i Marketing fins el 1999. A partir de llavors va començar el seu treball en Valors & Marketing com a consultor. És un dels fundadors, ex president i membre de la junta de l'actual Asociación Española de Fundraising (AEF) i professor col·laborador del departament de marketing i de l'Institut d'Innovació Social d'ESADE.

Jaume Albaigès (web)
Vicepresident
Assessor en matèria de TIC (Tecnologies de la Informació i les Comunicacions). Enginyer de Telecomunicacions per la UPC. Formació complementària en Drets Humans i Cooperació Internacional. Ha estat director de Diskanet, la divisió tecnològica del centre especial de treball Can Ensenya. Entre d'altres, també ha estat director de la Fundació Equilibri i, durant tres anys, responsable de projectes de cooperació tecnològica i educativa de la Fundació Educació Solidària a Cuba.

Oriol Alsina
Vocal
Economista especialitzat en gestió (Màster en Direcció Pública, ESADE), temes internacionals i economia solidària. Impulsor de la introducció de la banca ètica i els microcrèdits a Catalunya amb la creació i direcció de FETS-Finançament Etic i Solidari. Treballà durant tres anys a la Fundació Charles Leopold Mayer pour le Progrès de l'Homme (Paris, França) com a fundraiser i coordinador de projectes internacionals. Des de 2007, dirigeix la Fundació Privada Amics de la gent Gran.

Eduard Cantos
Vocal
Llicenciat en Ciències Químiques (UB), Màster en Estudis Internacionals (UAB) i Postgrau en Funció Gerencial a les ONG (ESADE). Vinculat durant la major part de la vida professional, i com a voluntari, a l'àmbit de la solidaritat internacional. Anteriorment, entre d'altres, coordinador estatal de la campanya internacional Roba Neta i responsable de Planificació i Avaluació a Intermón Oxfam. A l'actualitat, director de SETEM Catalunya. Compagina aquesta responsabilitat amb la docència, sent professor associat de Ciències Socials a CEA Global Education-University of New Heaven. És membre de la Junta de la Federació Catalana d'ONG per al Desenvolupament i d'Àgora Nord-Sud.

Pau Vidal
Vocal
Expert en funcionament d’organitzacions no lucratives. Carrera de Direcció d’Empreses i MBA a ESADE.
Ponent habitual en cursos i postgraus sobre el tercer sector i temàtiques socials, així com a congressos i jornades d’àmbit nacional i internacional. Ha sigut codirector de les set primeres edicions del Postgrau de Funció Gerencial de les ONG ESADE-Fundació La Caixa i professor convidat de planificació estratègica a l’UCA (El Salvador).
En els darrers anys, des de l’OTS, ha dirigit nombrosos projectes d’investigació sobre el tercer sector, en temes varis com la seva estructura i composició, àrees de funcionament de les organitzacions i les àrees d’interès de les organitzacions no lucratives. Ha escrit una gran varietat d’articles, papers i quaderns sobre el funcionament de les organitzacions no lucratives i és coautor de diversos llibres sobre el tercer sector entre els quals destaquen La gestión de las organizaciones no lucrativas (1998), el Llibre blanc del tercer sector cívico-social a Catalunya (2003), El movimiento asociativo juvenil: escuelas de ciudadanía (2005), Interès del Tercer Sector i l’Economia Social per a una banca ètica (2007), L’estat de la qualitat a les ONG Socials (2008), La transparència i la rendició de comptes al tercer sector (2009) i l’Anuari del Tercer Sector Social a Catalunya (2009).
Tanmateix, participa habitualment a projectes de consultoria en el món de les organitzacions no lucratives, en àmbits com la reflexió estratègica, el govern de les entitats, la captació de fons, gestió i desenvolupament de persones, responsabilitat social, direcció de projectes, transparència i rendició de comptes,...
Col·labora en diversos Consells Assessors d’organitzacions del tercer sector com la Fundació Adsis, la Fundació Esplai, la Fundació Comtal o FEPA.


Consell Assessor de Recerca

 

Fatima Ahmed
Associació Diàlegs Dona

Jordi Armadans
Fundació per la Pau

Alícia Artiaga
Fundació Comtal

Eduard Ballester
FCONGD - Federació Catalana de ONG per al Desenvolupament

Carles Barba
Fundació Catalana de l'Esplai

Víctor Bayarri
Alter Civites

Javier Bonomi
Fedelatina

Quim Brugué
Universitat Autònoma de Catalunya

Dolors Camats
ICV - Iniciativa per Catalunya Verds

Ramon Carbonell
Copcisa

Àngel Castiñeira
ESADE

Josep Lluís Cleries
CIU - Convergència i Unió

Teresa Crespo
Fundació ECAS - Entitats Catalanes d'acció Social

Ignasi de Juan
Fundació Formació i Treball

Adolf Díaz
Creu Roja Catalunya

Paco Estellés
Salesians Sant Jordi

Eva Fernández
Xarxa Veïnal de Ciutat Vella

Àngel Font
Fundació La Caixa

Joan Fontrodona
IESE

Francesc Giró
Acció Natura

Laia Grabulosa
La Confederació

Àngels Guiteras
Taula d'entitats del Tercer Sector Social de Catalunya

Jordi Gusi
Tàndem Social

Rita Huybens
Lliga dels Drets dels Pobles

Eulàlia Mas
FCVS - Federació Catalana de Voluntariat Social

Xavier Masllorens
Educo

Pepe Menéndez
Fundació Jesuïtes Educació

Ismael Palacín
Fundació Jaume Bofill

Josep Planas Cisternas
Generalitat de Catalunya. Departament De Territori i Sostenibilitat

Josep Maria Pascual
AERYC - Asociación América – Europa de Regiones y Ciudades

Consol Prados
PSC - Partit Socialista de Catalunya

Xavier Puig
La Confederació

Rafa Ruiz de Gauna
Fundació Pere Tarrés

Jordi Sànchez
Sindicatura de Greuges de Catalunya

Anna Simó
ERC - Esquerra Republicana de Catalunya

Núria Valls
Fundació Catalana de l'Esplai

Ricard Valls
Consultor

Mercedes Yubero
Fundación Adsis


Consejo Asesor de Investigación

 

Isabel Allende
EAPN - España

David Álvarez
IUDC

Luis Aranguren
Consejo Asesor de la Plataforma del Voluntariado de España

Marta Arias
Unicef

Lorenzo Cachón
Universidad Complutense de Madrid - l Foro para la inmigración de MTAS

Carles Campuzano
Convergència i Unió

Julian Carranza
Greenpeace

Marcos Concepción
Asociación Española de Fundraising

Xavier Serna
Desenvolupament de Persones. Càritas Espanyola

Isidro de Pablo
Universidad Autónoma de Madrid

Eduardo del Río
Asociación Española de Fundaciones

Javier Font
Federación de Asociaciones de Minusválidos Físicos y Orgánicos de la Comunidad de Madrid - FAMMA

Berta Fraguas
Fundación Comité Español de los Colegios del Mundo Unido

Marisol Garcia
Fundación Hazloposible

Carlos Giménez
Universidad Autónoma de Madrid - Observatorio de las migraciones

Jaime Gregori
Cruz Roja

Sali Guntin
CEPAIM

Luis María López -Aranguren
Fundación Tomillo

Mª Jesús Manovel
Fundación Esplai

Loli Martínez
Consejo Juventud España

Eloy Martínez de la Pera
Proyecto "Arte al Derecho"

Carlos Mataix
Universidad Politécnica de Madrid

José María Medina
Prosalus, Salud y Desarrollo

Mª Teresa Mogín
OEI - Organización de Estados Iberoamericanos para la Educación, la Ciencia y la Cultura

Agustín Pérez
Ágora Social

Elena Presencio
Proyecto Hombre

Gregorio Rodríguez
Universidad de Alcalá de Henares - Revista Tercer Sector (FLV)

Odile Rodríguez de la Fuente
Fundación Félix Rodríguez de la Fuente

Pepa Torres
Fundación Luis Vives

Ana Varela
Fundación Balia

Isidro Villoria
Fundación Alicia Koplowitz