JavaScript Menu, DHTML Menu Powered By Milonic
Español - English - Português
Butlletí - Contacte - Intranet
Et trobes a: Recerca

El Premi pretén reconèixer el compromís i el treball realitzat des de la praxi, la reflexió i/o la recerca i valorarà que l’actuació que la persona hagi tingut un impacte social rellevant.


Les candidatures poden ser presentades per una o més persones que valorin la trajectòria d’una tercera persona com a mereixedora d’aquest reconeixement, o pot presentar-la també la mateixa persona candidata.


Per presentar una candidatura s'ha de complimentar el següent formulari 'Premi ASPÀSIA' .


Per donar visibilitat a les trajectòries premiades, l’Observatori del Tercer Sector ho incorporarà a les publicacions que versin sobre aquesta temàtica i DDiPAS publicarà al seu blog les trajectòries destacades. A més, les persones premiades seran reconegudes com a sòcies d’honor de DDiPAS i rebran informació de totes les activitats de la xarxa d’ECAS i d’OTS, així com tots els materials produïts per ambdues organitzacions.


Jurat

Estarà format per persones vinculades al sector social que es consideri poden valorar els criteris d’atorgament del premi. Aquestes persones seran nomenades per DDiPAS i l’OTS a títol personal i per una edició, amb caràcter renovable.


Calendari 2013

- Publicació de les Bases del Premi i obertura de la convocatòria: 15 de gener de 2013.

- Termini de presentació de candidatures: 28 de febrer de 2013 (inclòs).

- Atorgament del Premi: a les primeres Jornades DDiPAS (març 2013).


Qui era ASPÀSIA?

Aspàsia de Milet, 470-410 a.C. Nascuda a Milet, apareix a Atenes en plena gestació de la democràcia. Tot i ser coneguda com la dona que es va casar amb Pèricles, Aspàsia va ser una gran política, sofista i mestra d’oratòria. A més, va escriure un dels primers tractats de ginecologia i obstetrícia. En un temps en què es creia que les dones havien de deixar que els homes governessin les seves vides, Pèrciles consultava Aspàsia en un pla d’igualtat; li demanava consell en assumptes de gran importància política i comptava amb ella per a reunions amb persones rellevants, on Aspàsia demostrava la seva gran intel•ligència. També apareix en els Diàlegs de Plató com a mestra de Sòcrates i Escairis l’esmenta en el seu diàleg socràtic com a mestra sofista. Segons Xrisi Tefarikis, Aspàsia “no és la ‘tonta bonica’ ni la ‘sàvia lletja’”; és ambdues coses.


Per més informació consulteu les Bases del Premi ASPÀSIA