Acompanyament a la creació d’un Portal de Transparència

Les lleis de transparència ja són aquí i generen obligacions concretes per a moltes entitats no lucratives. La principal implica la creació d’un Portal de Transparència: un espai web que reculli la informació a què obliguen les lleis.

2015 és l’any per concretar aquesta informació pública mínima i penjar-la al Portal de Transparència de la nostra entitat. Tanmateix, sovint, aquesta informació està dispersa per l’entitat i no sempre és fàcil i ràpid localitzar-la i organitzar-la.

Al llarg d’aquest acompanyament, us mostrarem quines són les obligacions que imposen les lleis de transparència, com adequar-s’hi i com encaixen en el desenvolupament d’una cultura de transparència a les nostres entitats. Paral·lelament, elaborarem el nostra Portal de Transparència. Aquest espai públic ha de significar una oportunitat per iniciar o consolidar el desenvolupament d’una cultura de transparència a les organitzacions.

Partirem de la situació real de cada entitat, identificant la informació rellevant, organitzant-la i donant pistes concretes per a l’èxit del Portal de Transparència. A més, entre sessions, es disposarà de suport directe del nostre equip, via telefònica, per resoldre els dubtes i acompanyar la feina de creació de continguts.

L’objectiu és clar: ser capaços de tenir la informació llesta i a punt per ser penjada al Portal abans d’estiu. L’acompanyament del grup, les fites en el procés i l’orientació clara ho faran possible.

Programa
Sessió 1. Les lleis de transparència: quines obligacions generen a la nostra entitat?

Sessió 2. Cercant la informació necessària a la pròpia entitat

Sessió 3. Organització de la informació i estructura del Portal de Transparència

Sessió 4. Creació del Portal de Transparència de l’entitat

Durant tot el programa hi haurà un servei de consulta obert per resoldre els dubtes que vagin sorgint.

Equip docent
Pau Vidal i Aure Valentín, Observatori del Tercer Sector

Amb el suport de:

logo diputacio